78150

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Baudis Jan P. --- 24. 6. 2004
Re[2]: Etikety na med


>> Já jsem to vyřešil tak, že plním pouze do nových sklenic

> Nic ve zlém, ale kdyby to takhle dělal každý, tak budou skládky plné
> starých sklenic. Když sklenice v troubě na 200 C vypeču, tak není nebezpečí
> nákaz. Já jsem pro maximální recyklaci všeho co je možné. Ty nové sklenice
> bys měl stejně sterilizovat, co ty víš kde byly a čí špinavý ruce je
> balily.


Na přednášce ve výzkumáku v Dole nám také radili, abychom (pro prodej
zákazníkům) používali zásadně nové sklenice. (Ostatně, u použitých
sklenic je podle potravinářských norem tak náročný proces mytí a
dezinfekce, že je obtížné to splnit, a pro toho, kdo nemá na pořízení
mycí linky, je to jednoznačně složitější a náročnější než plnit do
nových sklenic).

U nových sklenic je předepsán pouze tzv. "technologický oplach" -
např. horkou vodou v myčce na nádobí, a tím se vyhoví i všem
potravinářským normám.

Já to řeším tak, že pro sebe a pro nejbližší okruh známých plním do
dobře vymytých použitých sklenic (jen od loňského medu, ne od jiných
potravin; ale i tak je to proti potravinářským normám). Avšak pro
širší okruh odběratelů zásadně do nových sklenic - a mám klid.


> Když už platí sklenici, proč nemá platit etiketu anebo připlatit na
> sterilizaci staré sklenice.


Když se zákazník zeptá, pak mu uvedu, že obal a plnění medu tvoří v
ceně asi 15 Kč. Ale jinak nevidím důvod, proč by se měla skladba
celkové ceny nějak zvláště inzerovat. Prostě - sklenice s kilem medu
za (např.) 100 Kč.

Všechny zdravím a přeji co nejtěžší nástavky (ať už jsou na jakoukoliv
rámkovou míru - ale ty na 39*24 jsou nyní opravdu těžké ;-)

J. P. Baudiš

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 6427


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Emanuel Vesely --- 24. 6. 2004
Re: Re[2]: Etikety na med

> mycí linky, je to jednoznačně složitější a náročnější než plnit do
> nových sklenic).
>
> U nových sklenic je předepsán pouze tzv. "technologický oplach" -
> např. horkou vodou v myčce na nádobí, a tím se vyhoví i všem
> potravinářským normám.
>

Já chápu proč to tak doporučují. Vědí jak to mezi lidmi chodí. Čuchne se ke sklenici, pak se na ni podívá proti oknu a je to "dobrý". Nějaká sterilizace, na co a to je moc práce a není to vidět. Já to chápu jako službu svým zákazníkům. Oni jsou rádi, že nevyhodí sklenici. A hlavně to mytí dělá manželka - dělba práce :-). A jak píšeš, nemá smysl tu cenu nějak rozebírat. Nejsme marketingoví experti ale včelaři. Chceš to za tu cenu, ber, nebo nech být.
Eman

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 6428


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu